2016. április 25., hétfő

10 meghökkentő kulisszatitok, amit nem tudtál a Szerelmünk lapjairól




Amikor először láttam a Szerelmünk lapjait (The notebook), bevallom, túl csöpögősnek találtam. Egyszerűnek,  sablonosnak tűnt. Viszont volt benne valami iszonyú jó dinamizmus, ami arra késztetett, hogy nézzem meg újra és újra. Ezért ha valami miatt szomorkás vagyok, akkor mostanában Gilmore görlz vagy a Szerelmünk lapjai jöhet szóba. Szerencsére mindkét film fenn van online, ezért csak egy kattintás, és enyém a tömény, földöntúli romantika.
Nemrég kezembe akadt pár infó a Notebook-ról, ami megdöbbentett.

1.      Ki gondolta volna, hogy Ryan Gosling-ot, a hősszerelmes ifjút, aki a vidámparkban elsőre beleszeret a 17 éves Allie-be, azért választotta a rendező, mert nem tartotta jóképűnek. Sőt, direkt, egy jellegtelen, mindennapi figurát akart a ragyogó, energikus Rachel Mc Adams mellé. „Azért szeretnélek téged, mert nem vagy se jóképű, se vagány, nem hasonlítasz egyik hálivudi bájgúnárhoz sem. Egy teljesen átlagos pasi vagy”- vallotta be neki a rendező, Nick Cassavetes. Ha-ha. Azért a film sikere után ezen sokan vitatkoztak volna vele, azt hiszem.

2.      Ryan Gosling (Noah) barna kontaktlencsét visel a filmben, amúgy vakító, kék szemei vannak. Innen a meleg kutyatekintet, ami végig Allie-n csüng.

3.      A filmet fordított sorrendben vették fel. Először forgatták a felnőtt-jeleneteket, utána a tinédzser-koriakat. Ryan Goslingnak két hét alatt le kellett fogynia 10 kilót, hogy ifjúkori önmagát alakíthassa. A borostát és a szakállt egyszerűbb volt eltávolítania.

4.      A híres csónakázó jelenetben hófehér madarak lepik el a tavat. A valóságban ezt nem volt ám ilyen egyszerű kivitelezni! A madarak ugyanis mindig elrepültek, akárhányszor a jelenetet le akarták forgatni. A rendező saját maga szoktatott oda egy fészekalja fiókát a tóra, akik már nem féltek az emberektől, így válhatott valóra a film legszebb része.


5.      Justin Timberlake-et és Britney Spears-t is megfontolták a szerepre, de véleményem szerint remek döntés volt, hogy végül nem őket választották. No komment.

6.      Rachel és Ryan az életben utálták egymást. Sőt, mi több, egy légtérben is alig bírtak megmaradni egymással. Volt, hogy a producernek és a rendezőnek közös erővel kellett szétválasztani őket, amikor egymásnak estek. Ryan-nak külön volt egy lány, akivel a szerepet gyakorolta a szünetekben, mert nem volt hajlandó Rachel-lel együtt próbálni. Hát ennyit a híres nagy filmbéli kémiáról.

7.      A film leghíresebb jelenétben, amikor Ryan döntés elé állítja Allie-t, egy sort magától improvizálva toldott hozzá:
„Nem érdekes, én mit akarok vagy a szüleid mit akarnak. TE mit akarsz?”- és ezzel a két mondattal mely nem szerepel a fiorgatókönyvben, vált Ryan alakja ikonikussá a filmben.Íme a nagyjelenet:



8.      James Marsden, aki Allie vőlegényét alakítja a filmben, úgy gondolta, a film egy nagy vacak, és semmi nem lesz belőle. Ennek ellenére a sztori kasszasiker lett, és a rendező pályafutásának leghatalmasabb anyagi sikerét könyvelhetett el vele.

9.      Ryan Gosling maga is dolgozott asztalosként, és a filmben szereplő ebédlőasztalt ő maga farigcsálta. Így igazán beleélhette magát a szerepébe. 

1.  Rachel-nek alig egy napja volt felkészülni a meghallgatásra, és közben már egy másik film forgatókönyvét kellett tanulnia. De még így is sikerült kiütnie a nyeregből olyan színésznőket, mint Reese Whiterspoon és Jesssica Biel.

E tények ismeretében a Szerelmünk lapjai még szimpatikusabb és emberibb történetnek tűnik. És visszaadja minden lánynak a hitet abban a minden sallangtól mentes szerelemben, mely nem függ kinézettől, pénztől, társadalmi rangtól vagy miegymástól. Egyszerűen csak létezik és észre kell venni. Ennyi. Köd és nyáladzás nélkül.
Forrás:

http://www.seventeen.com/celebrity/movies-tv/a32718/the-notebook-facts/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése